Oppsummering 3v3 Norge sesongen 2014.

3v3kart2014

15 000 kilometer på norske veier er tilbakelagt denne sesongen. Det ble til slutt 18 turneringer og en miniturnering på Gålå under Peer Gynt stevnet når Norway Cup ble tildelt årets Peer Gynt pris. Ca 12 000 barn har vært med på årets 3v3 Norge turneringer. Disse har fått løftet hendene over hodet og jublet for ca 36 000 mål, for noen av disse er det en ny opplevelse! Strekningen på norske veier tilsvarer en biltur fra Nittedal til spissen av Sør Afrika.

3v3kart2014

2014 ble året da Norges Fotballforbund vedtok treerfotball som spillform. 3v3 Norge leverte bilde og film til deres informasjonsstand på Fotballtinget på Lillestrøm i mars og vi var tilstede i salen når hele fotballfamilien stemte frem forslaget om 3v3 for 6 åringer fra 2015. Du kan lese mer om dette her.

fotballtinget3v3

Sesongen startet hos førstegangsarrangøren Oppegård IL. Klubben er en erfaren turneringsarrangør med oppbyggingen av Billia Cup som hver høst samler flere hundre lag på deres flotte anlegg. Premieren var god og en fin start på årets 3v3 Norge sesong. Solen var på plass og tilbakemeldingene fra trenere og foreldre var strålende. Vi gleder oss til å komme tilbake i april 2015. Se bilder fra turneringen fra vår Facebookside her.

Ferden videre gikk til Trondheim og arrangøren Astor FK. De satte allerede i 2013 verdensrekord i fotballaktivitet på en 11er bane og i år slo de sin egen rekord, når hele 284 lag deltok på 3v3 turneringen. 732 kamper, 1.200 spillere og over 3000 scoringer! Det ble en fotballfest! Trondheim har helt klart blitt den byen i Norge hvor turneringen har fått flest venner. Godt arbeid av klubben over tid er nok den viktigste årsaken til den store interessen, samt ryktet de opparbeider seg som en svært god arrangør. Vi fikk besøk av Aftenposten Junior under turneringen. Det resulterte i en flott forside i barnas beste avis! Bilder fra turneringen ser du her

IMG_0393

Våre venner Store Bergan i Sandefjord leverte nok en turnering i strålende solskinn. Klubben har blitt en erfaren arrangør og alt var klart da vi møtte riggegjengen kl 17:00 på fredag ettermiddag. At en arrangør har tatt til seg all informasjonen fra oss i forkant av turneringen er ikke alltid noe vi opplever. Det er derfor vi gleder oss til å treffe Ole og Jarle på banen, vi vet at de har full kontroll! Bilder fra turneringen ser du her. Video ser du her.

KFUM Oslo eller Kåffa som de kalles er en mønsterklubb i våre øyne. De har spesiell fokus på barnefotball og smålagspill og som en bonus ligger de flott plassert med et fint anlegg på Ekerbergsletta. Årets turnering satte ny rekord for Oslo med 184 lag. Det var en varm dag for fotball og bøtter med vann ble fyllt med iskaldt vann av flinke lagledere, slik at spillerne fikk en avkjøling mellom kampene. Se bilder fra turneringen her.

IMG_8882

Neste stopp var på vår hjemmebane! Nittedal IL var 3v3 Norges første arrangør og arrangerte i år turneringen for fjerde gang. Og for en turnering det ble! Sol og glade barn overalt, det hele toppet med koret Corona. Hele 195 lag deltok. Se bilder her. Se video med Corona som lydspor her og denne med TV2 fotballkommentator Jørgen Klem her.

Den siste turneringen før sommerferien ble arrangert av Heddal IL. Dette er en klubb med mange ildsjeler som over tid har fått på plass et imponerende idrettanlegg ikke langt fra Heddal Stavkirke. Denne turneringen har til nå vært liten, at den arrangeres i den første sommerferieuken har nok noe å si, men i år kom det flere lag fra andre steder i landet. Disse overnattet i campingvogner på anlegget. Kanskje vi ser starten på en tradisjon her? Se bilder fra turneringen her.

Etter en lang sommerferie startet vi opp igjen hos Namsos IL i august. Det er en lang vei å kjøre, men den første vi møter der er Hans Kjetil. Primus motor for 3v3 turneringen i Namsos og en mann som er vært hver kilometer i bilen! Full av smittsom entusiasme gjør han helgen til en opplevelse. I år var også funksjonshemmede med på turneringen, det var en stor opptur og vi oppfordrer alle andre 3v3 arrangører å se på lokale muligheter for å gjøre det samme. Se flyfoto fra turneringen her. Se video her.

IMG_2555

Fra Namsos reiste vi til Nøtterøy i Vestfold. Nøtterøy IF var vår andre arrangørsdebutant i år. De arrangerte en god turnering og er med videre i 2015. Vi oppfordrer alle til å ta en tur til deres flotte anlegg neste år, gjerne kombinert med en tur ut i den flotte skjærgården.

Så var vi tilbake på Sørlandet hos Birkenes IL. Her møter vi de samme menneskene i år som for tre år siden. Det er flott å se at klubben beholder de samme personene i de viktige posisjonene, det er viktig for å skape tilhørighet og samhold, ingen tvil om at disse får til det. På radioen nedover varslet NRK om fare for flom og opptil 70 mm nedbør. Den kom, men heldigvis ikke før kl 15:00. Så våte har vi ikke vært før, men det var gøy! Se bilder fra 3v3 dronen her.

Helgen etter var det klart for en ny tur til 3v3 byen Trondheim og ny verdensrekord! Romolslia SK er en klubb med 110 medlemmer, her må hele nabolaget mobilisere for å få til noe så stort. Vi er tomme for ord når det gjelder denne klubben, men vi håper at videoene herfra gir dere som ikke var med, et inntrykk av hvordan dagene var. Vi gleder oss veldig til neste turnering! Se også video fra vår venn Mikael Toft som trikset sammen med barna. Bilder ser du her.

IMG_2924

Kjelsås IL i Oslo er en erfaren arrangør, de har vært med siden starten og arrangerte sin fjerde 3v3 turnering i år. 3v3 Generalen Dag Halvorsen i Kjelsås holder i alle trådene her og kunne i år slå seg på brystet med ny Oslo rekord med 209 lag fordelt på 12 baner denne flotte dagen. I 2015 må nok Kjelsås regne med at også søndagen må brukes for å avvikle alle kampene, vi tror det blir over 300 lag med neste gang! Se bilder fra turneringen her.

Ettermiddagen med rigging på fredag hos Ternes Fotball forgikk i strålende solskinn. På lørdag bøttet regnet ned! Jeg spurte en 10 år gammel gutt på premieutdelingen om han hadde hatt det fint på turneringen, det hadde han hatt. Når jeg sa at det var synd at det regnet sa han; Har det regnet???? Uansett, jeg unner virkelig Tertnes sol i 2015, det fortjener de! Tertenes er den eneste arrangøren i Bergen, vi har plass til en til, men stoler på at neste år blir året 3v3 settes på kartet også i Bergen.

IMG_3142

Østre Toten bygger sakte men sikkert opp tradisjonen med å starte høsferien med 3v3 turnering. I år var arrangementet helgen før den mye omtalte opprykkskampen mellom Toten og Kolbu KK. Vi hadde en fin start på høstferien på Toten, men vi trakk ikke fullt så mange som opprykkskampen. Vi legger med høydepunktene fra TV2 her!

IMG_3489

Vi måtte rigge 14 baner for å få avviklet 6 kamper for alle de 207 lagene som møtte opp denne søndagen på Neskollen hos Hvam IL. Dette er en klubb med mange prosjekter gående. De har akkurat lagt kunstgress på 7er banen, slik at den kunne benyttes sammen med 11er banen denne søndagen. Hvam IL arrangerer Klubbens dag dagen før 3v3 turneringen som markerer slutten på fotballsesongen. Bortenfor tjernet ved enden av banen er Nes Arena i ferd med å reise seg, dette flotte anlegget står ferdig i 2015. Det er rett og slett imponerende hva denne klubben får til! På bildet under ser du litt av 7er banen og bak 11er banen ser vi at halve taket på Nes Arena er på plass.

IMG_3526

Vi kom oss trygt forbi Mannen på turen til Aksla IL i Aalesund. Vi hadde på forhånd vært i dialog med Sunnmøre Fotballkrets om Treerfotball for 6 åringer og de var tilstede på turneringen med egen informasjons stand. Vi syntes det er flott at kretsene ser våre turneringer som en naturlig arena for dette. Turneringen ble gjennomført på en flott måte, de hadde også en tryllekunstner med som underholdt barna mellom kampene. Etter turneringen innviterte turneringsgruppa meg med ut på klippfisk på XL Diner. Det var en smaksopplevelse av en annen verden, anbefales! Vi gleder oss til videre samarbeid med Aksla, kretsen og maten på XL Diner.

IMG_3605

Årets lengste kjøretur lå foran oss når årets første innendørsturnering skulle gjennomføres hos Mosjøen IL. 92 mil i bil er greit når vi vet at turneringen ikke er prisgitt været! Mosjøen er hjembyen min og derfor også en mulighet til å treffe gamle venner igjen. Denne gangen fikk jeg også to nye venner, som jeg desverre neppe noen gang vil møte igjen… Les mer om mine nye venner her, det er en trist historie! Mosjøen IL hadde en økning i antall deltagere på hele 72% fra året før og i 2015 er vi også med på den  tradisjonsrike Kippermoen Cupen. Se video fra turneringen fra vår gode venn, fotballtrikseren Mikael Toft her.

ha2014

 

Lervik IF arrangerte den første 3v3 Norge turneringen i Østfold inne i Østfoldhallen i november. De satte rekord for en førstegangsarrangør med hele 209 lag påmeldt! Vi har truffet godt med valg av arrangør, alt gikk veldig bra og vi gleder oss til videre samarbeid med denne dyktige gjengen. I 2015 blir det to turneringer hos Lervik IF.

IMG_3796

Så var vi klare til å runde av årets 3v3 sesong. Den siste turen var av det korte slaget, kun 40 minutters kjøring hjemmefra. Haslum IL har på tre år gjort denne turneringen til en naturlig sesongavslutning for barnefotballen på østlandet. I år måtte de stenge påmeldingen to uker før påmeldingsfristen utløp. I år fikk 194 lag plass, mens over 50 lag måtte få beskjed om at hallkapasiteten gjorde at de ikke fikk plass!

IMG_3905_2

Søndag ettermiddag var det over. 15 000 km var tilbakelagt og 3v3 bilen var pakket for siste gangen i år. Fotball er gøy!

IMG_3919

Da gjenstår det bare å takke til alle våre venner i klubbene som arrangerer turneringene sammen med oss. Jeg er selv veldig engasjert i eget idrettslag og det er flott å få møte engasjerte ildsjeler rundt om i landet. Foreldre og andre som engasjerer seg i barnefotballen er Idrettsnorges viktigste ressurser, så får vi håpe at vi alle etterhvert har de kursene som kreves, slik at vi i fremtiden slipper å få skylden for alt som er galt på landslaget.

Vår sponsor Fovea Foto er vår viktigste støttespiller! Tusen takk for at dere hjelper oss med å bringe denne fantastiske spillformen til hele Norge, uten dere hadde vi ikke fått dette til! Vi takker også Select Norge for støtten ved å levere matchballer til turneringen. Scandic er vårt faste hjem når vi er på veien, vi har hatt mange netter med god søvn på deres hoteller! Takk også til Profixio som leverer påmeldingsprogram til arrangørklubbene. I 2015 fyller vi 5 år! I samarbeid med Fovea skal vi gjøre jubileumsåret til en ferdighetsutviklende og gøy fotballfest.

20140123_133052

 

Til slutt, hva sier lokalavisene om 3v3 Norge?